Històries de sang - Rafael Ruiz, exmalalt cardiovascular

Rafael Ruiz, exmalalt cardiovascular

“Vaig patir una angina de pit amb 40 anys”

He estat receptor de sang dins el quiròfan perquè vaig tenir una hemorràgia, recordo que em van dir en l’argot hospitalari que havia necessitat “dos bistecs”, és a dir, dues bosses de sang, gràcies a tants i tants donants, els malalts quan la necessiten la tenen al moment… Jo tinc sort de poder-ho explicar. Vaig patir una angina de pit amb només 40 anys

Rafael Ruiz

Rafael Ruiz

Un matí de 2005, després d’esmorzar, vaig començar a trobar-me malament, sentia una cremor molt forta a l’estómac. Vaig esperar una bona estona sense que la sensació cedís fins que vaig decidir acudir al Centre d’Atenció Primària on després de fer-me un electrocardiograma em van derivar al Servei d’Urgències del centre hospitalari comarcal. Un cop allà, em van ingressar per realitzar-me tota mena de proves.

 

Després d’estar gairebé tot el dia a Urgències, vaig ser donat d’alta amb un diagnòstic de dolor estomacal, per al qual em van indicar un antiàcid. No obstant això, al cap de dues hores, vaig tornar a ingressar a Urgències perquè presentava un fort mal de pit. L’equip de Cardiologia que em va atendre no entenia com m’havien donat d’alta. Després d’estabilitzar-me, el cardiòleg em va informar que m’havia de sotmetre a un cateterisme per descartar possibles lesions.

Afortunadament he superat la malaltia i un episodi depressiu derivat de no saber per què em passava això a mi amb 40 anys

Em van passar a planta i, la nit següent, després de patir tres repeticions del mateix dolor, em van ingressar a l’UVI. Set dies després, em van fer el cateterisme i van detectar una lesió de tres gots amb estenosi del 90%, 75% i 65%. Al cap de dotze dies em van practicar una revascularització coronària amb l’artèria mamària i la vena safena. Afortunadament, he superat la malaltia i un episodi depressiu derivat de no saber per què em passava això a mi amb 40 anys acabats de fer, ja que em considerava una persona sana. Sempre he practicat esport, he portat una dieta saludable i mai he fumat. Encara que bé és cert que pateixo hipertensió arterial i tinc antecedents familiars de malalties cardíaques.

Vull animar totes les persones que tenen una malaltia cardiovascular i dir-los que tot se supera amb ànim i ganes de viure

Ara faig esport cada dia, practico running dos dies per setmana, i muntanyisme i Btt, una activitat amb la qual he aconseguit superar els 3.485 metres d’altura. També he fet dues vegades el Camí de Santiago a peu, el francès i el del nord, i un en bici. En total, potser porto recorreguts uns 10.000 km a peu.

Des d’aquí vull animar totes les persones que tenen una malaltia cardiovascular i dir-los que tot es supera amb ànim i ganes de viure.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009350809825
Twitter: https://twitter.com/ruizr50
Instagram: https://www.instagram.com/rafa_sent/