Històries de sang - Diana Gil, ha patit una hemorràgia abdominal

Diana Gil, ha patit una hemorràgia abdominal

“M'haguera agradat poder retornar les donacions rebudes”

Receptora Diana GilA principis de gener de 2017, quan tenia 40 anys, em van derivar als especialistes de l’Hospital Clínic de Barcelona (HCB) per tal de valorar una possible extirpació quirúrgica d’un leiomioma uterí (altrament conegut com a “mioma”) que em provocava una anèmia considerable.

Un “mioma” és un tumor benigne i no cancerós, bastant comú, que creix en el teixit muscular de l’úter o el miometri de la dona, sobretot, en edat reproductiva.

Imprevisiblement, la meva  condició va empitjorar i el mes d’abril del 2017 em van haver d’operar urgentment. El que hauria d’haver estat una operació per laparoscòpia amb dos petites incisions, va esdevenir en una incisió transversal a la part baixa de l’abdomen, similar a una cesària.

La ràpida actuació de l’equip mèdic ha fet possible que pugui escriure aquest testimoni

El postoperatori tampoc va anar com tocava, i al cap de dos dies, vaig patir una hemorràgia abdominal que va comportar que m’haguessin d’operar urgentment de nou. En aquesta segona operació, em van reobrir totes les tres incisions que inicialment m’havien practicat, per a poder atacar els punts hemorràgics, em van posar 3 drenatges, i em van transfondre sang, plasma i vitamina K (per a la coagulació).

La ràpida actuació i diligència de les infermeres del torn de matí de la planta de ginecologia, dels metges de guàrdia i del banc de sang del HCB van fer possible que, a data d’avui, pugui escriure aquest testimoni de com donar sang pot salvar vides.

«Tinc un pare que va ser donant de sang i plaquetes durant més de 25 anys»

Sóc una persona agraïda i en contrapartida, m’agradaria poder retornar les donacions rebudes amb la donació de la meva sang, però, malauradament, altres problemes de salut, m’ho impedeixen. Per sort, tinc un pare que va ser donant de sang i plaquetes durant més de 25 anys, i que, gràcies a ell, molta altra gent ha pogut rebre i salvar la vida. Ell es queixa que el van jubilar de donant als 70 anys, però a la família ens reconforta saber que va poder fer quelcom per algú que ho necessitava.

Per això, espero que aquest testimoni us encoratgi a fer-vos donant de sang, d’òrgans, de medul·la i plasma, feu-vos donant de tot el que sigui possible! No hi ha millor sentiment que l’altruisme, l’empatia i procurar el bé dels altres.