Històries de sang - Juanma González

Juanma González

“La gent del Banc de sang va córrer pels passadissos per salvar la meva filla”

Jo era donant ja des dels 18 anys per consciència pròpia. A la meva filla Carla, quan tenia 4 anys, li van diagnosticar una esferocitosi hereditària, que és un tipus d’anèmia que fa que s’hagin de controlar sempre els nivells d’hemoglobina de la sang i fer transfusions. I jo, quan veníem a Can Ruti perquè la punxessin, aprofitava per donar, cada 3 mesos sens falta.

La malaltia de la Carla es cura extirpant la melsa per laparoscòpia als 15 anys, i això li van fer aquest abril. Però el que havia de ser una operació molt simple, es va complicar. En un moment la vida se’ns va girar. Vam patir un ensurt molt fort, ho recordarem sempre, perquè se n’anava. Tothom hi va córrer.

Li van haver de posar 4 bosses de sang, 2 de plasma i plaquetes

Per sort, puc dir que l’excel·lent intervenció dels metges i de tots els professionals de Can Ruti han fet que la meva filla estigui aquí. Li van haver de posar molta sang, 4 bosses, plasma, 2 bosses, i plaquetes i afortunadament va tirar endavant. Només tinc paraules d’agraïment per tothom.

Puc dir que m’han tornat amb interessos tots aquests anys de donació. Perquè em consta que els professionals del Banc de Sang van haver de córrer pels passadissos per portar-li sang.

L’endemà de l’operació de la meva filla, quan la Carla encara estava a la UCI, vaig anar a fer una donació de plasma i a fer-me donant de medul·la.

I estic content també de veure que els meus 3 fills grans, tots s’han fet donants quan han pogut, als 18 anys.

És per tot això que m’ha sortit d’enviar una carta agraint als professionals la seva feina, perquè sense ells, la meva filla no estaria aquí.