Històries de sang - Josep Masnou, jubilat de donar durant el COVID19

Josep Masnou, jubilat de donar durant el COVID19

“Em deien que amb 70 anys era de risc, però vaig fer l'última donació”

Donant Josep Masnou

Vaig començar a donar sang als 18 anys i he estat donant fins just 3 o 4 dies abans de fer els setanta anys, que ja no et deixen donar més. L’última donació la vaig fer amb mascareta, just durant el confinament i suposo que, amb tants anys, sóc donant centenari; he donat sang més de cent vegades.

L’última donació la vaig fer amb mascareta

Donant Josep MasnouDurant tots aquests anys, he hagut de parar algun moment, com quan em van operar del genoll, però  poc més. Ha donat sang sempre que he pogut.

Quan vaig decidir anar a donar al Centre cívic Can Pau Raba, on es feia la donació durant l’estat d’alarma, em deien «home, no hi vagis que tu ets de risc!», pels meus 70…. Però jo vaig pensar que tinc salut, per sort em trobo bé i que es tractava de prendre totes les mesures de protecció que calien, la distància de seguretat, etc. El donant que és fidel, hi va, passi el que passi, amb COVID19 o sense. I jo a més, com a delegat de l’Associació, hi volia passar.

El donant fidel, va a donar, amb COVID19 o sense

Formo part de l’Associació de donants de sang d’Osona, sóc delegat de la ciutat de Vic de fa vint anys i sempre m’he dedicat a ajudar a les campanyes de donació de sang i a la Marató anual, que es fa cada octubre. I ara no és una excepció, calen els donants, més que mai. Col·laboro també amb diverses entitats, Càritas, el Banc dels Aliments, i ve que no hem parat durant aquests temps.

Quan penso perquè vaig començar a donar, no ho sé ben bé, el meu pare era donant i algun altre parent també. Era cosa de fer-ho i prou. Per la comunitat, un bé social.