Històries de sang - Josep Maria Fuentes, donant de sang centenari

Josep Maria Fuentes, donant de sang centenari

“Es necessita sang i plasma, i nosaltres en tenim; quin és el dubte?”

Diuen que soc un superdonant. He arribat a les 100 donacions i he fet la donació número 100 després d’una llarga trajectòria com a donant. Vaig començar a donar sang fa més de 15 anys perquè van operar el pare d’una amiga molt propera a l’Hospital Clínic. L’operació era important, ja que va requerir de diverses transfusions de sang per recuperar-se. La meva amiga va fer una crida a amics, familiars i coneguts perquè donessin sang.

Jo, fins llavors, mai havia estat en contacte amb el Banc de Sang, però no ho vaig dubtar i vaig fer la seva primera donació.

A partir d’aquest moment, vaig començar a donar sang esporàdicament durant alguns anys, especialment en unitats mòbils repartides per diferents punts del territori català, fins que, gràcies a persones  com la Montse i la Pilar; dues professionals del BST que m’han acompanyat durant gairebé tot el meu recorregut com a donant, vaig descobrir el 2011 que també podia ajudar donant plasma.

Tot i que la donació de plasma requereix una estona més que la donació de sang, per a mi es va convertir en una manera de col·laborar de manera més recurrent, ja que podia fer-ho més sovint. Vaig tenir clar que allò que per a mi és tot just perdre menys d’una hora del meu temps, per a d’altres persones pot ser importantíssim.
Josep Maria Fuentes, donant centenari

He fet la meva donació número 100 al Clínic, amb els professionals del Banc de Sang, que ja són com amics

Un cop feta la primera donació de plasma, vaig intensificar les meves donacions i intento donar cada mes des de fa més de 10 anys. De fet, hi ha anys que he donat més de 12 vegades! Donar forma part de la meva vida, és un acte quotidià al qual ja estic habituat.

Puc dir que hi té molt a veure l’equip mèdic i els i les professionals que m’acompanyen en cada donació, pràcticament els considero els meus amics!!

He fet la meva donació número 100 a l’Hospital Clínic i va ser un moment molt emotiu,  ho vaig fer acompanyat dels familiars, amics i professionals que han estat al meu costat en aquesta llarga trajectòria com a súperdonant. Bé, és com em diuen, però aquest és un gest que no té res de súper, el pot fer tothom i durant molt de temps!! Jo en sóc la mostra!