El club va néixer de forma espontània l’any 2012. La iniciativa va sorgir entre un grup de persones que ens anàvem trobant als passadissos i a les consultes de l’Hospital Clínic, al Centre de Dia…etc. Tots érem o bé trasplantats de cor, o estàvem en llista d’espera. Vam començar uns quants a fer un grup de whatsapp perquè trobàvem la necessitat de compartir amb algú altre el que ens passava, algú que li hagués passat el mateix. Fora de l’hospital. I com que de normal, a l’entorn no trobes casos similars, aquí vam ajuntar-nos.
Volíem donar suport a pacients i familiars en tota mena de dubtes que es generen abans i deprés del trasplantament.
El grup es va anar ampliant i més endavant li vam posar nom i logo: naixia el Club de la Cremallera com a tal. Però continua essent un grup de whatsapp, no som ni associació, ni tenim quota. Tenim Facebook i estem fent una web. I ens reunim per dinar pel Nadal, a l’estiu, fem calçotades, caminades, sortides menduals…. Una de les nostres tasques és fomentar la donació de sang i òrgans, perquè és un acte molt important per salvar vides i per millorar la qualitat de vida de molts pacients.
Vam anar creixent perquè metges i infermeres ho comentàven als malalts, i ara hi ha gent de tot arreu. Fins i tot hi ha un murcià!. Ara som unes 40 persones, però no tots som trasplantats, també hi ha familiars.
S’ha de tenir en compte que els familiars ho passen tan malament com nosaltres i poder compartir el que et passa amb algú altre que està en la mateixa situació, tranquil·litza molt. Molt més que el que et pugui dir el metge, encara que sigui «no et preocupis que tot va bé». Compartir què passa en un rebuig, el temps de recuperació, els efectes d’una medicina, amb un altre trasplantat, t’ajuda moltíssim.
Tothom té les seves històries i així ho podem posar en comú al whatsapp. Molts hem hagut de rebre sang durant l’operació i estem molt agraïts als donants. Sense ells no hi hauria ni trasplantament ni molts de nosaltres seríem aquí.
Els qui s’incorporen al grup, pensen el mateix: «tant de bo l’haguéssim conegut abans».
Per a més informació: http://clubdelacremallera.cat/
“Gràcies al tractament, puc fer una vida molt normal”
Jesús Ramos, afectat per una immunodeficiència primària“A mi donante, una mujer americana con 4 hijos, me gustaría escribirle”
Míriam De Tena, trasplantada de médula osea“Hem notat molt el suport dels donants, ens estan mimant molt”
Carme Samsó, infermera del Bang de Sang a l'Hospital de Sant Pau