Històries de llet materna - Blanca de Manuel, donant de llet materna

Blanca de Manuel, donant de llet materna

“Quan et fas donant, és important tenir suport a casa”

Blanca de Manuel, donant de llet materna

Vaig conèixer la donació de llet materna amb la meva segona filla perquè produïa moltíssima llet. Ella tenia 3 o 4 mesos i parlant amb la infermera, em va dir que existia la possibilitat de donar llet i com fer-ho. Vaig estar donant llet fins que va tenir 18 mesos, tot i que entremig em van operar i vaig fer lactància mixta, un calvari.  I amb la meva tercera filla, em va passar igual, als 4 mesos els pits em feien molt mal. Tenia molta llet, ja havia omplert dos congeladors verticals i el combi de la nevera. De fet, volia tenir el meu banc per a poder fer-me les papilles, però vaig veure que l’hauria d’acabar llençant.

Vaig fer-me donant fa dos anys i ara encara dono, amb la quarta filla

Blanca de Manuel, donant de llet maternaVaig fer-me donant farà uns dos anys. i des de llavors, que era amb la segona filla, he tingut dues filles més, la tercera i la quarta. I totes dues s’han criat al pit i encara tinc llet que em sobra. La petita tot just té 8 mesos. En tot aquest temps he donat 193 litres de llet!

Donar és una satisfacció, sobretot si penses amb els nens que pots ajudar. Però amb el primer, la lactància va ser complicada perquè no s’enganxava bé al pit. I a més, quan et fas donant, és important tenir suport a casa, perquè és un esforç de més i la logística amb fills i amb l’extracció de llet, es fa complicada.