Històries de sang - Alexander Urban, donant i escriptor

Alexander Urban, donant i escriptor

“La solidaritat és el que el meu llibre i la donació de sang tenen en comú”

Donant Alex Urban

Sóc donant i no només ajudo a les persones que poden necessitar sang, sinó que també vull donar suport a famílies que pateixen l’Alzheimer de prop. Per això, vaig escriure el llibre «Morir dos veces«.

Porto acumulades gairebé 65 donacions, entre sang i plasma, als meus 36 anys d’edat. La meva primera experiència com a donant de sang va ser en un autobús de donació a la universitat mentre estudiava periodisme. Més tard, al Banc de Sang de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau em vaig estrenar amb la donació de plasma.

Llibre morir dos veces

Sóc amant de la lectura des de ben petit, el meu somni era convertir-me en escriptor. Ara, acabo de publicar el meu primer llibre «Morir dos veces«. Una novel·la personal basada en fets reals que tracta l’Alzheimer de primera mà. Sota el pseudònim Alejandro Seral, narro com el meu pare conviu amb la malaltia.

“Sempre he considerat que no costa gens ajudar als altres”

La solidaritat és el que el meu llibre i la donació de sang tenen en comú. «Morir dos veces»  pretén ajudar a les persones que estan passant per una situació semblant a la que jo vaig viure amb la malaltia a través del meu pare. En la mateixa línia, la donació és un acte altruista i solidari que ajuda als malalts que ho necessiten.

Sempre he considerat que no costa gents ajudar als altres, sigui a través d’un llibre o a través d’una donació. Un mínim esforç pot salvar vides…