Històries de sang - Marc Guitart, pare d'una nena operada d'un càncer

Marc Guitart, pare d'una nena operada d'un càncer

“Nadaré de Roses a Cap de Creus per recollir diners per Sant Joan de Déu”

Marc Guitart

Tot va començar quan vaig pensar que fer una travessa al mar podia ser una forma d’agrair a l’equip mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu el que havien fet per la meva filla i ajudar d’altres nens com ella. I la cosa ha agafat una dimensió que no m’esperava. El dia 13 de juliol m’he compromès a nedar de Roses a Cap de Creus, 32 quilòmetres per recollir fons per la Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center  i poder ajudar tots els nens que, com la meva filla Roser, lluiten contra la malaltia.

A ella li van detectar als 3 anys un tumor de 10 cm al fetge i per sort, al cap d’un any, es pot dir que estava bé. Ara ja en té 8 i està curada. No puc demanar més. Li van fer quimio, van aconseguir que el tumor es reduís el 80% i després, la van operar, ho va fer el mateix doctor que va operar Éric Abidal, Josep Fuster.

A la meva filla li van detectar als 3 anys un tumor al fetge, li van fer quimio i la van operar

Hem estat molt afortunats i per tot plegat, vaig pensar que podia plantejar-me el repte de la travessa. Que et passi una cosa així, et canvia la vida, jo vaig deixar la feina a una multinacional i quan va acabar tot, m’he muntat jo l’empresa.

Marc Guitart, pare de nena amb càncer

Nedant, d’entrada volia recollir 3,200 euros, 100 euros per quilòmetre nedat. Però el què va començar essent una proposta gairebé entre amics, ha acabat agafant una dimensió considerable! A partir d’un sopar de La Salle d’antics alumnes, entre els quals hi havia periodistes, l’aventura es va convertir en una bojeria. I pot ser que arribem als 10.000 euros recollits!! Ja veurem.

La Roser va rebre sang i plaquetes durant el tractament, com molts malalts oncològics

Vull agrair a totes les persones qui es vulguin sumar al projecte de la travessa, però també a tots els que han fet possible que la Roser estigui bé, a l’equip mèdic i als donants. Durant el tractament, la Roser també va ser receptora de sang i plaquetes, com molts malalts oncològics. I animo a tothom que pot, que doni sang. Jo, de fa molts anys que ho faig. Vaig començar quan tenia 22 anys per un nebot de la meva mare que tenia leucèmia, i des de llavors he estat donant de sang i plaquetes i fa temps també em vaig fer donant de medul·la.

Per a col·laborar al repte de la Travessa Roses-Cap de Creus:
https://www.paralosvalientes.com/p2p/8/swim4children