Històries de sang - Campanya dels alumnes de 6è de l'Escola M. Jacint Verdaguer

Campanya dels alumnes de 6è de l'Escola M. Jacint Verdaguer

“Som fans de qui dona sang!”

Alumnes escola M. Jacint Verdaguer

Els alumnes de 6è de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer del Poble-Sec hem fet un projecte que ens ha agradat molt. Tot va començar al gener del 2020, quan els alumnes que feien 6è van treballar l’aparell circulatori. Quan ja van saber-ne molt van fer una cosa molt guai: a música van crear una cançó amb una base d’estil reggaeton per animar a tothom a donar sang.

El mateix dia de gravar-la, va arribar el confinament

El mateix dia de gravar-la va, arribar el confinament. Llavors, com que no vam poder fer-ho perquè ja havíem marxat de l’escola, l’hem gravat els alumnes de 6è d’aquest any com si fóssim cantants professionals i ha estat superxulo!

Com que nosaltres no podem encara, el que fem és demanar a tothom que ho faci.
El projecte ens ha ensenyat moltíssimes coses; com la importància de la donació de sang. És molt important aprendre això quan som petits i mitjans. Ens ha ajudat a saber qui pot donar sang, quan es tarda, que hi ha persones o moments en els quals no pots donar sang i que no fa mal.
Hem après sobre solidaritat: el superpoder d’ajudar algú sense rebre res a canvi.

Hem après que amb la música podem escampar un missatge de solidaritat

També hem pogut comprovar que amb la música podem escampar un missatge de solidaritat. Ajudant així pots salvar-li la vida a algú encara que no el coneguis i, a més, nosaltres podem donar sang perquè el nostre cos després en fa més.

Creiem que el Banc de Sang fa una feina molt important perquè ajuda a recollir i guardar la sang per a gent que la necessita i sinó, poden morir.

Ens ha agradat molt poder enviar el missatge a la gent perquè donin sang i veure com la gent s’ha animat a donar sang després de la nostra cançó.

El fet de gravar la cançó i la cançó en si, va ser molt guai, semblàvem professionals. També teníem nervis perquè, com hem explicat, la cançó va ser creada pels nostres companys i havíem d’estar a l’altura. L’emoció de veure que ha sortit bé i ha arribat a molts mitjans ha estat molt gran i ens ha agradat sentir-nos escoltades.

 

Gràcies a tots i a totes. Cada gota suma!

Alumnes de 6è de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer
Abril 2021