Aquesta web utilitza "cookies" per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant entenem que autoritza l'utilització d'aquestes "cookies".

"Som molt afortunats perquè, gràcies als donants, el meu fill no va patir seqüeles"

Granollers (Vallès Oriental). Fa tres anys i mig, just després del part, quan netejaven a l'Oriol, van veure que tenia hematomes i això va posar en alerta a tot l'equip mèdic. Al fer l'analítica, van veure que tenia molt poques plaquetes: estava a 5000. Va patir una hemorràgia cerebral. Per sort, la ràpida actuació dels metges que l'atenien, va fer que en només 4 hores tinguéssim el diagnòstic i la solució: l'Oriol va patir una Trombocitopènia Neonatal Al·loinmune, una malaltia greu que es produeix per incompatibilitat de la sang de la mare amb la del nadó i que no es detecta fins al naixement. 

Receptors Montserrat i Hermes2Vam tenir una sort increïble. Van enviar un taxi urgent des del Banc de Sang amb les plaquetes HPA1- que el meu fill necessitava. Som molt afortunats perquè, gràcies als donants, tot i tractar-se d'un cas greu, l'Oriol no ha patit seqüeles. Només tinc bones paraules per tothom que em va atendre. Aquesta malaltia la pateixen un de cada mil naixements i el tractament ha de ser immediat amb plaquetes HPA1-.

 

Aquesta sang és la que dóna un grup de 38 donants a Catalunya que té aquest tipus molt poc comú de plaquetes i que, des de fa anys, es van tornant per tal que el Banc de Sang sempre tingui un estoc d'aquesta sang. Estem molt agraïts a aquests donants que han fet possible que tinguéssim dos fills. 

Receptors Montserrat i Hermes

Després d'aquest ensurt del primer fill vam informar-nos molt i ens van dir que podíem tenir un segon fill fent un tractament durant l'embaràs, amb gammaglobulines i així disminuir el risc d'hemorràgies al néixer. I així va ser, el Pau va néixer aquest setembre, amb plaquetopènia (plaquetes baixes), però res més. No ens cansarem mai d'agrair a tots els donants que sense rebre res a canvi, fan aquest esforç de donar sang amb plaquetes HPA1- des de fa anys. Ells han salvat la vida dels nostres fills. Gràcies a ells tenim les joies de la nostra vida amb nosaltres. Moltíssimes gràcies, esteu sempre en els nostres pensaments!.

A nosaltres ens agradaria que la aquesta malaltia fos més coneguda perquè afecta a un de cada mil naixements, que és una incidència alta. Moltes vegades, quan hi ha una mort intrauterina, no se'n sap la causa i passa desaparcebuda. Amb una altra parella afectada com nosaltres hem estat buscant informació a nivell internacional i hem trobat una associació i un grup de facebook.  És una manera de fer-ne més difusió i que es conegui:

www.naitbabies.org
www.facebook.com/naitbabies.org

 

Per a més informació:
"38 donants encarregats de salvar bebès"
Telenotícies TV3: 38 donants encarregats de salvar bebès"
Els Matins de TV3:la llista dels donants de sang especial per a nadons