Aquesta web utilitza "cookies" per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant entenem que autoritza l'utilització d'aquestes "cookies".

"El dia del meu trasplantament va coincidir que venia un autocar de donants des de Mollerussa"

Mollerussa (Pla d'Urgell). Em van trasplantar el fetge a l'Hospital Clínic de Barcelona quan tenia 42 anys, fa 26 anys. Em van detectar una cirrosis hepàtica 3 anys abans sense saber-ne la causa, però que podia ser d'origen hereditari. En aquella època et demanaven que portessis donants de plaquetes i de sang, vaig esperar tan sols 3 dies a la llista d'espera. Em van avisar un diumenge que hi havia donant, i la casualitat va fer que amb els meus pares i la meva família havíem organitzat just un autocar de donants que venien des de Mollerussa a Barcelona.

Em van acompanyar quatre amics a qui els van treure plaquetes

Llavors ens pensàvem que la sang que treien als amics i familiars era la que em posarien directament a mi!, però ara sabem que no és així, que és un procés més complicat.

Els que sí que van venir amb mi a l'operació eren quatre donants de plaquetes. Abans ho havies de fer així. Em van acompanyar quatre amics a qui els van treure plaquetes mentre m'operaven.

I he tingut tota la sort del món perquè tot m'ha anat molt bé i ara ja fa anys que no prenc cap medicament pel rebuig.

I per casualitat vaig saber que que el donant era un noi jove de Girona que havia mort d'accident, llavors vaig buscar als diaris i a tot arreu però no ho vaig trobar. Però al cap d'uns anys vaig anar al tanatori de Girona a un enterrament, i vaig preguntar si per aquelles dates hi havia hagut una mort per accident d'un noi jove, i me'l van localitzar. Llavors vaig poder conèixer la seva família i agrair-los-ho. Des de llavors que els he anat visitant, encara que sigui un cop l'any. 

Gràcies a ell i als donants sóc aquí.