Històries de sang - Àngels Gómez

Àngels Gómez

“Més de 1000 persones han fet el gest tan meravellós de donar sang per a mi”

Tinc 43 anys, la meva malaltia es diu Talassèmia Mayor, el problema d’aquesta malaltia és que la medul·la òssia no fabrica bé els glòbuls vermells i no són útils pel nostre organisme. El tractament principal és rebre els glòbuls vermells d’un donant, d’una persona externa, és a dir, d’una transfusió de sang.

Penseu que he hagut de rebre més de 500 transfusions durant la meva vida, 500 i pico per dues bosses que em posen gairebé cada vegada, són més de 1000 bosses i això vol dir que més de 1000 persones han fet el gest tan meravellós i tan generós de donar sang, de cedir la seva sang per a mi i que gràcies a això, jo puc fer una vida normal i aportar socialment perquè considero que tant amb la meva professió, infermeria, com a la meva vida normal, també aporto en aquesta societat.

Moltes vegades, quan estic fent una extracció i la persona em fa el bombeig típic amb la mà que fa el donant perquè la sang surti millor, amb més facilitat, sempre pregunto si són donants, i de quin grup, per curiositat perquè penso ‘mira, podria ser que algun dia, jo portés sang d’aquesta persona, no ho sé…”.

Hi ha una cançó que m’encanta, del Jorge Drexler, perquè reflecteix el que representa tot això de donar i rebre sang, i que té una tornada que diu així “cada uno da lo que recibe, luego recibe lo que da, nada es tan simple, no hay otra normal, nada se pierde, todo se transforma”,m’encanta…”.


La Carta de la Màngels als seus donants

Estimat donant,
Si algun cop has sentit angoixa, dolor o dubtes al donar sang, desitjo que aquestes paraules t’animin i et reconfortin per continuar fent tal acte solidari i si és a la teva mà, animis a altres persones ha fer-ho. Cada 3-4 setmanes, a causa d’una anèmia des de naixement (talassèmia maior) necessito 2 bosses de sang per seguir complint anys (ja supero els 41) i dur una vida bastant normal. Em pregunto, a vegades, quan creuo mirades pel carrer, al metro, en algun viatge, a la feina etc., si podies ser una de les persones a qui tinc tant per agrair-li. La teva donació em permet:

G-gaudir els bons moments de la vida.
R- respirar la brisa del mar
A-anar a tants llocs…
C-caminar amb família, amics,de passeig amb el nostre gos
I-il·lusionar-me
A-ajudar sempre que puc
S-Somriure’t! perquè segur que alguna vegada ens hem creuat la mirada.

MOLTES GRÀCIES!